Hej medlem,
 
Vi vill nu informera om att lönerevisionen är på gång och ST’s medlemslistor är levererade till arbetsgivaren. Avtalet säger 1,9 % på tariffen. Arbetsgivaren hoppas att detta kan betalas ut senast i juli.
 
Alla inom åkande personal har säkert pratat om Arbetsdomstolen och Sekos prövning kring OB-ärendet. Domen kommer att publiceras på Arbetsdomstolens hemsida kl !1:00 20 juni. Det är en oerhört viktig dom och vi hoppas att Sekos fantastiska arbete i denna fråga kommer att leda till seger.
 
Om det istället blir Transdev Sverige AB som vinner, vet vi i nuläget inte riktigt vad den vinsten kommer att innebära. Tolkningen idag, som också kommunicerats av Anders Ekman, är att vi har fritid under passgaranti, bortaort och tjänstgöringsfritt. Detta kan ju leda till vidare tolkningar som inte har bäring i vårt kollektivavtal. Vi jobbar nu för att få fram en rutin om hur det ska fungera på bästa sätt.
 
Vi väntar också på att arbetsgivaren ska kalla personalorganisationerna till uppstart med arbetet kring T19. När och hur detta fortskrider, återkommer vi med löpande. Vi kommer också att försöka få till en lösning på eftersläpningen av schemautlägget.
 
Styrelsen för ST inom Transdev önskar er alla en trevlig sommar.Mvh Lars, Jimmy, Mikael, Ulf, Petra, Nana, Fredrik, Lennie och Jaana

Jaana Viippola

Avd. 8