Hejsan ST Öresundståg,

Återbäring
Styrelsen har tagit ett beslut att justera vår kassa och därför delas det ut presentkort under de närmsta veckorna. Det gäller på valfri ICA-butik och vi hoppas att det kommer att sprida lite glädje. Har du inte fått ta del av detta innan aprils slut, ta kontakt med kassör Fredrik Adolfsson vår så tittar han på detta.

MBL
Det har också varit månads-MBL. Återigen diskuterades garantitiden och vi avvaktar nu svar från affärschefen. Så fort vi vet mer kommer vi att delge er vad som händer och vad som gäller. Det som är 100 procent fastställt av Almega är i alla fall att garantitid är tillgodoräknad betald arbetstid som är tjänstefri, dvs. inget arbete ska utföras men lön betalas ut då det räknas som arbetstid. Dock uteblir de rörliga tilläggen.

Vi får många frågor rörande plockstädningen. I T17 har – som många noterat – tiden för den s.k. vändstädningen utgått. I ombordpersonalens arbetsbeskrivning ligger dock plockstäd kvar. Det innebär att man alltid ska försöka utföra detta när tåget är i rörelse. Får man förhinder av någon anledning så rapporterar man detta.

Tänk på att vi finns för de betalande resenärerna. Att göra resan så bra som möjligt för våra kunder är allas ansvar – ett arbete som ingår i lönen.

Hitta oss på http://spartrafik.se/
Där finns medlemsinfo från oss på ST inom Transdev i rullistor under ”Avdelningar”.
Med vänlig hälsning,
Styrelsen för ST inom Transdev

 

Jaana Viippola

Avd. 8