2017-02-23

Hejsan,

Då är T17 äntligen klart. Vi har haft ett riktigt gott sammarbete med Seko och arbetsgivaren. Ett stort arbete som ett tjänstepaket innehåller naturligtvis massa parametrar som ska tillfredställas: effektivitet, åkbarhet, rättvisa, blandning, riktning, valmöjligheter, fackliga frågor, arbetsgivarfrågor etc etc. Samtligas utgångspunkt har varit lagligheten i form av kollektivavtalet. Detta har sina fördelar samt sina nackdelar men det är det regelsystem som alla har att rätta sig efter.

Man kan ju alltid hitta andra lösningar men tidsfaktorn måste gälla dessa arbete med. Vi hoppas och tror att det vi har lyckats med är till glädje för våra medlemmar och det är vår främsta utgångspunkt. Skulle Ni inte tycka att schema och tjänst är ok, vill vi som klubb gärna ta del av kritiken för att utvecklas och ta med det till nästa paket.

En kompromiss som vi har fått göra är att dag två på överliggningarna har blivit längre. Detta är inget vi tyckte om men det ökar vår effektivitet och minskar personalbehovet vilket är en viktig parameter för arbetsgivaren och måste tas i beaktning.

Vi har nu tagit upp problemen rörande övertidsbetalning på s.k. garantitid. Enligt affärschefen handlar detta om en systemmiss i Hastus vilket man nu ser över. Detta betyder att samtliga personalorganisationer samt affärschefen säger att den tid som är betald även gäller i frågan om övertidsersättning. ST ombudsman är även av den åsikten så vi hoppas att det ska korrigeras snarast. Det är den enskildes uppgift att kontrollera sin egen lönespecifikation och hålla koll på ersättning som man eventuellt inte har fått ut. Vid krav på utebliven lön måste vi ha det på papper så vi vet vad för krav vi ska förhandla om då detta kan dra ut på tiden. Alltså … när ni jobbar över: dokumentera detta så kan ni få tillbaka dessa pengar framöver. Vid eventuella frågor hör av er så svarar vi så fort vi kan.

Med vänlig hälsning styrelsen

 

Jaana Viippola

Avd. 8