16 december 2016

Hej ST medlem,

I onsdags hade vi styrelsemöte. Vi tackar alla som inkom med frågor och förslag och ni kommer att få svar personligen.

I pipan just nu
Vi hade en livlig diskussion om arbetsgivarens förehavanden och kommer från styrelsemötet med en gemensam syn på semesterval och schema. Vi har ett kollektivavtal som reglerar vår ståndpunkt i förhandlingarna, dvs. att vi har rätt enligt avtal att ha ett semesterval som skall vara färdigt till 31/12. Vi har också rätt enligt avtal att sluta senast klockan 19 innan FP dag och börja som tidigast klockan 05 dagen efter FP dag.

Med tanke på den viktiga ”lost of licence”-förhandlingen som arbetsgivaren skötte så oprofessionellt känner vi oss tvungna att vara tuffare i förhandlingarna framöver än vad vi egentligen vill. Det skall poängteras att i frågan om ”lost of licence” sitter vi alla i samma båt, oavsett vilket förbund man väljer att vara medlem i … eller om man väljer att inte vara organiserad alls … Den här gången drabbade det en ST medlem.

Skulle arbetsgivaren till nästa vecka lösa de stötestenar som vi har, de tre frågor som vi presenterade i förra medlemsinfon: ”lost of licence”, det sena schemautlägget och begränsningen av 40h i kompbanken, så är ST givetvis beredda på att höra vad arbetsgivaren har att säga om avsteg från 19-05 på schema för att få till riktade grupper.

Kommande avtalsrörelse
Ta chansen att påverka förbundet!
Inför nästa års avtalsrörelse ber vi er att gå in på ST’s hemsida och göra enkäten. Ni får både kryssfrågor och öppna frågor kring vad ni tycker att ST ska driva för frågor i kommande avtalsrörelse. Till exempel högre lön, högre tillägg eller varför inte det nu brinnande aktuella kring ”lost of licence” .

https://st.org/pavarka2017

Det var allt för denna gång!

Med vänlig hälsning,
Styrelsen ST Öresundstrafiken/Transdev

 

gammalt konto